El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

20/11/2005

David Vegara: “La productivitat ho és tot”

La Fundació Rafael Campalans va celebrar divendres, 18 de novembre, la seva primera trobada de l’Espai de Professionals amb un dinar amb David Vegara, Secretari d’Estat d’Economia.

El dinar, al què van assistir prop d’una seixantena de persones, és fruit d’una iniciativa que pretén crear un fòrum de debat i pensament tècnic i polític, punt de trobada dels joves professionals que volen donar un nou impuls generacional al debat polític, econòmic i social. Són professionals en el sentit ampli de la paraula: executius, treballadors autònoms, empresaris o empleats enquadrats dins d’àmbits molt diversos, tant del sector públic com del privat.

David Vegara va ser el primer convidat de l’Espai de Professionals, que vol organitzar trobades periòdiques amb les figures més significatives del món econòmic, polític i empresarial. El Secretari d’Estat d’Economia va fer una anàlisi tècnica i descriptiva de la situació actual de l’economia espanyola, avaluant el context en què es mou i traçant-ne l’evolució present i futura a partir d’indicadors com el creixement del PIB, els baixos tipus d’interès (que han alimentat la demanda interna), l’evolució de la inflació acumulada (afectada per la pujada de preus del petroli) o la taxa d’atur, amb els valors més baixos dels darrers 26 anys.

Vegara, a més, va dedicar gran part de la seva intervenció a valorar quins són els grans reptes de l’economia espanyola a mig termini, que passen segons ell, per una bona productivitat. A partir d’aquí, Vegara va desgranar els objectius establerts en el Programa Nacional de Reformes, que es resumeixen en:

- Augmentar l’eficàcia i la seguretat jurídica del sistema de defensa de la competència

- Millorar la competitivitat del sistema financer, tot modernitzant, entra altres, el marc jurídic del capital risc

- Impulsar el lloguer, amb mesures com la posada en marxa de la Societat Pública de Lloguer

- Renovar la regulació del sector audiovisual, amb nous reptes com la TDT

- Augmentar la competència en el transport, tant del ferrocarril com l’aeri

- Enfortir la competència en el sector energètic (electricitat i gas)

- Avançar en el desenvolupament sostenible

Vegara va assegurar que les perspectives de l’economia espanyola per als propers dos-tres anys són bones i es va mostrar optimista quant a l’assoliment d’aquests reptes a curt termini: “Si ens n’hem sortit en moments històrics més difícils, com l’entrada a la CEE, ara també ho farem”, va concloure.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS