El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

23/03/2015

En record de Joan Cornudella en el 30è aniversari de la seva mort

En el 30è aniversari de la seva mort, la Fundació Rafael Campalans ha volgut retre homenatge a Joan Cornudella, diputat del PSC dues legislatures (1980 i 1984), secretari general d'Estat Català, i fundador del Front Nacional de Catalunya. L'acte, presidit per José Montilla, va servir per presentar l'opuscle que n'ha editat la Fundació. El president de la Fundació Rafael Campalans va elogiar Cornudella per la seva defensa de la "bona política", aquella que "és operativa, que és útil per canviar les coses". Montilla va destacar que "per a Cornudella, no hi havia projecte socialista sense democràcia real", de la mateixa manera que defensava que "no hi havia projecte d'autogovern si no anava lligat amb la lluita per la justícia social".

En aquesta mateixa línia es va expressar Isidre Molas, expresident de la Fundació Rafael Campalans i del PSC. Així, Molas va reivindicar Cornudella com "una figura central de la història política de Catalunya", algú que va insistir sempre en la "necessitat que l'alliberament nacional i social anessin sempre entrelligats". "Radical en les idees i possibilista en la pràctica", segons Molas, "Cornudella era un home valent, constant, generós i empàtic, partidari d'un socialisme pràctic, que busqués resultat, i no ideal". Molas va concloure fent-se seva la idea de Cornudella que "el catalanisme és patrimoni comú, i no una bandera que divideix i separa".

Raimon Obiols, exprimer secretari del PSC, va coincidir amb Molas a destacar que "Cornudella era un home tenaç, ferm defensor de la política que uneix i no de la que divideix i destrueix. Obiols es va felicitar per la iniciativa d'organitzar aquest just acte d'homenatge a "algú que va lluitar per Catalunya, per la nostra història i per la unitat".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va cloure l'acte tot apuntant que "Cornudella va ser un patriota, però no un essencialista", un "home d'acció, valent, compromès a unes idees, a un país i a les seves institucions". Iceta va insistir en la idea de catalanisme de Cornudella "el catalanisme no ha de ser mai una bandera de divisió, sinó un factor d'unitat".

Durant aquest acte d'homenatge, al qual van assistir membres de la família de Cornudella, es va repartir un opuscle sobre la figura de Joan Cornudella, que inclou la seva conferència al Col·legi d'Advocats de Barcelona el 1978 "Nacionalisme i socialisme a la Catalunya d'ara. La unitat socialista Catalana". El trobareu en pdf en el document adjunt.

 

PDF

Opuscle sobre Joan Cornudella

 

PDF

El Punt Avui, 23 de març

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS