El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

09/05/2012

Jesús Caldera: “A Catalunya es destruiran 160.000 llocs de treball amb la reforma laboral aprovada pel PP”

La Fundación Ideas ha publicat recentment l'estudi "Reforma laboral y crisis: efectos sobre la economía española", en què s'analitzen les conseqüències econòmiques que l'aplicació de la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol produirà a Espanya a curt i mig termini.

Es tracta, segons l'informe, d'una reforma que altera profundament les regles amb què s'ha organitzat el mercat de treball al nostre país durant les tres darreres dècades, una transformació que es posa en marxa de forma accelerada i sense cap mena de consens amb els agents socials, que són claus per al funcionament d'aquest mercat.  

Acompanyat de Jaume Collboni, diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del PSC, Jesús Caldera, vicepresident executiu de la Fundación Ideas, va presentar en roda de premsa les principals conclusions d'aquest estudi referents a Catalunya. Caldera va xifrar en 160.000 els llocs de treball que es destruiran de forma directa amb l'aplicació de la reforma laboral aprovada pel PP, i l'atur total pot pujar fins a les 935.000 persones a finals d'any. "La reforma laboral liberal té un impacte molt negatiu en el model econòmic, perquè emfatitza els incentius negatius", va dir Caldera, que va rponostivar que "hi haurà una caiguda generalitzada dels salaris de fins un 2,5% amb l'excusa de la crisi".  

Per la seva banda, Jaume Collboni va afirmar en relació a la reforma laboral que "CiU no pot continuar tirant pilotes fora sobre una llei que s'està aplicant i que afecta els drets dels treballadors". Segons el diputat socialista, "només en els primers mesos d'aplicació de la nova legislació aprovada pel PP, més de 20.000 treballadors a Catalunya s'han vist afectats per un Expedient de Regulació d'Ocupació en virtut d'aquesta contrareforma".

Prèviament, l'exministre Caldera s'havia reunit amb una vintena de persones, membres de l'executiva del PSC, com Eva Granados, Jaume Collboni i Esther Niubó, representants de les direccions d'UGT i CCOO, entre els quals Camil Ros i Cristina Faciaben, el president de la Fundació Rafael Campalans, Miquel Iceta, i el seu director, Albert Aixalà, i persones properes al PSC vinculades d'una manera o altra al món del treball. La trobada va servir per intercanviar opinions sobre l'estudi i per posar sobre la taula les xifres d'una reforma que tots van coincidir en qualificar d'"injusta i desequilibrada".

 

PDF

Principals conclusions de l'informe (Catalunya)

 

PDF

Informe complet de la Fundación Ideas (Espanya)

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS