El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

05/07/2012

Espanya, del boom al rescat: I a partir d’ara què?

La Fundació Rafael Campalans va acollir dilluns 2 de juliol un debat organitzat per la Sectorial de Competitivitat i Empresa del PSC, que va portar per títol "Espanya, del boom al rescat: I a partir d'ara què? Reflexions sobre el futur de la polític econòmic a Espanya i Europa".

La sessió va anar a càrrec del doctor Albert Marcet, especialista internacional en l'àmbit de macroeconomia i política monetària, professor del CSIC i de la Barcelona Graduate School of Economics i col·laborador del Banc d'Espanya i de diverses institucions europees.

El ponent, que va ser presentat per Jordi Garcia, va destacar a grans trets en la seva intervenció que els entitats financeres ho havien fet malament a diferents països, en la mesura que havien pres molt riscos sense que els inversors ho sabessin; que els governs havien gastat massa o recaptat massa poc, i que ara en pagàvem les conseqüències ja que no tenien capacitat d'endeutament; i que la Unió Monetària havia estat mal dissenyada, en el marc de la globalització.  

Igualment, va expressar la manca d'institucions supranacionals que controlessin la sostenibilitat de les polítiques governamentals, va explicar algunes de les mesures de política econòmica impulsades pel govern alemany de Gerard Schröder, com l'augment de l'IVA i l'enduriment del control dels receptors de prestacions no contributives, i va afirmar que hi havia hagut una corrent per desregular bancs, principalment a Estats Units, Regne Unit i també a la Unió Europea.  

En el torn de debat, que va ser moderat pel professor d'ESADE i ex diputat, Toni Comín, es va parlar de la situació econòmica actual i, entre d'altres, es va discutir de mesures de fiscalitat progressiva, i de com combatre l'economia submergida.   

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS