El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

03/09/2015

Presentació del llibre "Icetadari. Paraules per al diàleg", de Miquel Iceta

La Fundacio Rafael Campalans ha presentat el llibre Icetadari. Paraules per al diàleg, de Miquel Iceta, una selecció de paraules i d'intervencions per conèixer el pensament del candidat del PSC a la presidència de la Generalitat de Catalunya a les properes eleccions del 27 de setembre.

L'Icetadari és un recull de 120 paraules "en un món digital de 140 caracters"; 120 paraules que, "curiosament, comencen amb la A d'acord i acaben amb la X de xoc de trens", ha dit Iceta. Tota una declaració d'intencions de qui considera que "en un moment transcendental, tant la política catalana com l'espanyola estan mancades de negociació, amb governs presidits per persones amb poca predisposició al diàleg, tant allà com aquí".

El primer secretari del PSC, que ha estat acompanyat pel professor de Literatura de la Universitat de Barcelona, Jordi Llovet, ha assenyalat la necessitat de la negociació, el diàleg i el respecte per poder reformar la Constitució del 78, "un text que ha fet un magnífic servei durant més de trenta anys, però que sens dubte cal modificar".

En aquesta línia, Iceta ha insistit que "passi el que passi el 27 de setembre, l'endemà caldrà diàleg, negociació i pacte, i aquí als socialistes catalans sí ens hi trobaran" i ha defensat que "nomes amb fórmules acordades una societat pot viure en llibertat". "Catalunya, un sol poble, i tant! Però amb moltes i diferents idees", ha afegit.

D'entre aquestes idees, la del socialisme, amb una definició  que en va fer l'any 1998 Jordi Solé Tura i que Jordi Llovet ha volgut subratllat del llibre d'Iceta: "Sempre he entès el socialisme com una passió per la dignitat de la persona, és a dir, per la igualtat i la solidaritat en una societat lliure. Per això l'empenta moral i política del socialisme continuarà viva mentre hi hagi desigualtats, injustícies, discriminacions i humiliacions". 


 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS