El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

19/04/2012

Presentació de 'Miradas, palabras, huellas', de Josep M. Vegara

La Fundació RBA va organitzar el passat 19 d'abril la presentació del llibre Miradas, palabras, huellas, de Josep Maria Vegara. L'acte, pensat com a diàleg amb Isidre Molas, catedràtic de Dret Constitucional, va servir per conèixer més la figura de Vegara, "un savi que no ha tingut un ressò de masses", segons Molas.

Josep Maria Vegara és enginyer industrial i catedràtic emèrit d'anàlisi econòmica de la Facultat d'Economia de la UAB. Dirigent del FOC des de 1962 ("nosaltres volíem transformar el món, i no vam poder, però nosaltres sí ens vam transformar", va dir Vegara del seu pas pel FOC i de la seva estada a París), va participar en el procés polític que va donar lloc al naixement del PSC.

Durant nou anys va ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona, i va participar en l'organització dels Jocs Olímpics de 1992. Durant tota la seva trajectòria professional, ha compaginat la seva tasca acadèmica amb la política, i publicat nombrosos treballs sobre temes com el capitalilsme i franquisme, l'economia política marxista, els models matemàtics de l'economia, la innovació tecnològica, el medi ambient i l'economia del canvi climàtic.

Miradas, palabras, huellas, Josep Maria Vegara examina la seva vida, la seva obra, el que l'envolta, amb la perspectiva que ofereixen els anys. Segons va apuntar Molas a la presentació, "com a bon aficionat a la pintura, Vegara ha aconseguit fer amb aquest llibre un autorretrat realista".

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS