El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

04/06/2010

José Montilla: “L’esquerra no pot permetre’s el luxe de quedar-se en la indefinició: ha de visualitzar l’horitzó i traçar el camí per arribar-hi”

El President de la Generalitat, José Montilla, ha estat l’encarregat de cloure la jornada “What’s next? Next left”, organitzada avui per la Fundació Rafael Campalans. El President s’ha lamentat de l’”europessimisme dels darrers anys, un sentiment que ha generat dubtes també dins els corrents de socialisme democràtic europeu”. Segons Montilla, “la socialdemocràcia ha de ser capaç de pensar i assimilar els canvis que s’esdevenen, per trobar resposta als .reptes que se’ns plantegen”.

Per al President de la Generalitat, “l’esquerra no pot permetre’s el luxe de quedar-se en la indefinició: ha de visualitzar l’horitzó i traçar el camí per arribar-hi, fugint de la precipitació i de l’emmirallament, escapant del bloqueig i sent operatius”. Montilla ha recordat que “el socialisme és un moviment gradual i progressiu, que dialoga amb les velles i noves tradicions i que és capaç d’acceptar nous punts de vista”.

Per a Montilla, “l’esquerra del futur és la de la voluntat d’alliberament individual i col•lectiu”, i ha de ser capaç d’orientar-se cap a un nou paradigma social i econòmic, fent que el mercat estigui al servei de la societat i no a l’inrevés, i formulant un model compatible amb la globalització. El President ha remarcat que “cal conciliar les exigències de la competitivitat amb l’equitat i la sostenibilitat; fent que l’educació i la formació siguin prioritàries; garantint la protecció social davant les contingències, i posant en valor les polítiques fiscals redistributives, fent-ne corresponsable la ciutadania”. A més, ha plantejat la necessitat de buscar nous marcs de referència, que proporcionin una perspectiva global, que vagi més enllà dels mercats i dels estats tradicionals: “d’aquí la importància d’Europa”, ha recordat, “una Europa que ens cal per estar al món i tornar al futur”

El president de la Generalitat ha tancat la seva intervenció insistint en la responsabilitat del socialisme democràtic de fer possible els seus ideals, generant nous relats, i nous lideratges, amb una nova manera de fer, “desterrant alguns vicis que ens han fet molt de mal, com l’arrogància, el purisme o el pessimisme: només així serem reformadors i progressistes”.

 

PDF

Intervenció del President de la Generalitat, José Montilla

 

PDF

Recull de premsa, 7 de juny

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS