El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

06/06/2006

Lídia Santos: ’Catalunya ha de dir sí a l’Estatut i demostrar que aquest és un país que confia en ell mateix i en els seus ciutadans’

La Llibreria Laie va ser escenari divendres passat de la presentació d’”El nou Estatut. Comentaris a peu d’obra”, primer llibre d’un nou projecte editorial de la Fundació Rafael Campalans: frc LLIBRES. A l’acte hi van intervenir Lídia Santos, autora de llibre, diputada al Parlament i membre de la ponència redactora de l’Estatut; Miquel Iceta, viceprimer sercretari del PSC; i Isidre Molas, president de la Fundació. Tots tres van assenyalar la necessitat de publicar aquestes pàgines “plenes de rigor i precisió”, que neixen de la “voluntat de fer comprendre l’Estatut de la manera més planera i entenedora possible”.

Lídia Santos, coautora d’aquest llibre juntament amb Laia Bonet i David Fuentes, va apuntar el perquè d’aquest llibre. Així, va assenyalar que donat que “aquest és un magnífic Estatut”, calia explicar-ho, “allunyant-se de l’actitud victimista, acomplexada i desconfiada d’alguns sectors d’aquest país nostre”. Destacant quins són els grans eixos del text estatutari (elements identitaris; drets, deures i principis rectors; millor autogovern; més competències) que els autors analitzen minuciosament, Santos va acabar demanant el Sí al referèndum del proper 18 de juny: “Sí perquè aquest és un país que confia en sí mateix i en la força dels seus ciutadans”.

Prèviament, Isidre Molas va elogiar la publicació del llibre, que “no és un llibre de propaganda, sinó informatiu, que vol explicar perquè s’ha de votar sí”. Molas va recordar que "aquest Estatut, resultat d’un pacte, és de contingut clarament millor que el de 1979”, i és per això que “s’acceptarà, i no només això: aquells que ara diuen “No” acabaran acceptant-lo i defensant-lo.

Miquel Iceta, per la seva banda, va assenyalar que “aquest llibre fa justícia a l’Estatut i a Lídia Santos, que ha fet una feina de gran rigor jurídic i polític durant tot el procés”. El viceprimer secretari del PSC va recordar que “la batalla per l’Estatut ha estat una batalla bàsicament política que els socialistes catalans han guanyat”. Iceta va aprofitar també la seva intervenció per a fer una llarga llista d’agraïments, el primer i més gran per al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que va plantejar aquesta fita i l’ha perseguida fins al final.

Cliqueu aquí accedir a la publicació

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS