El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

25/02/2010

Gabriel Alconchel: “Les polítiques de joventut van més enllà de la simple oferta de serveis”

La Fundació Rafael Campalans va presentar el llibre El futur de les politiques de joventut. 50 idees per millorar la vida dels i les joves, tercer número de la col·lecció “Informes frc” en què participen professionals i especialistes en polítiques dirigides a la joventut que, des de múltiples perspectives, ens ajuden a tenir més coneixement entorn a la joventut actual i a comprendre millor els reptes a què s’enfronta.

Albert Aixalà, director de la Fundació Rafael Campalans, va introduir l’acte tot explicant que “aquest llibre respon a la voluntat de conèixer els joves més i millor”, arran d’un estudi de 2007 encarregat per la Fundació en què hi destacava la poca implicació dels joves en la vida política, tot i mostrar-ne interès.

El coordinador del llibre, Olivié Bayón, va subratllar la utilitat del llibre, “perquè no es tracta d’un llibre descriptiu, com la majoria de llibres sobre joventut, sinó que és una publicació prepositiva, que busca donar solucions als problemes amb què topen els joves”. Bayón, responsable del capítol dedicat a les polítiques de joventut, va agrair la feina feta per la resta d’autors de l’informe, i els va voler donar la paraula, per tal que cadascun d’ells expliqués breument el seu capítol. Així, Xavier Mauri, Jeroen Boschma, Manel Brinquis, Aintzane Conesa i David Elvira han defensat l’especificitat de cadascun dels seus textos.

Javier López, primer secretari de la JSC, va recordar que “la societat civil juvenil ha sabut crear una centralitat als seus temes que avui dia no s’ha d’obviar”. Segons López, el que cal ara és “actualitzar el discurs amb els reptes actuals”, com és la immigració, per exemple (actualment, 1 de cada 4 joves és nascut fora de l’Estat). El dirigent de la JSC va voler remarcar la necessitat que les organitzacions polítiques actuals i les institucions busquin mecanismes d’apropament amb els joves, que passen, sobretot, per respondre a allò que realment els preocupa

Gabriel Alconchel, director general de l’INJUVE, va cloure l’acte, insistint en la necessitat de desplegar polítiques inclusives per apropar-se als joves. En aquesta línia, Alconchel va remarcar que “cal un esforç per fer que les polítiques de joventut vagin més enllà de la simple oferta de serveis (que també), i es dirigeixin cap a la integració i la participació d’aquests joves, que se sentin part d’una gran comunitat democràtica".

Cliqueu aquí per accedir a la publicació.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS