El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/03/2019

La Fundació celebra els 40 anys

Estem d'aniversari! La Fundació compleix 40 anys, ja que el 30 de març de 1979 es va constituir la Fundació Rafael Campalans com a fundació cultural del Partit dels Socialistes de Catalunya. El seu objectiu principal, vigent a dia d'avui, és impulsar el debat i la reflexió al voltant del pensament socialista mitjançant l'organització d'activitats diverses, i obertes a la participació ciutadana. 

Reconeguda con entitat sense ànim de lucre, la Fundació ha passat per diverses etapes, sempre mantenint el seu esperit de lloc de diàleg. La seva primera presidenta va ser la pedagoga Marta Mata, i des d'aleshores i fins a l'actualitat, en què està presidida per José Montilla, diferents equips directius han treballat per tirar-la endavant, presidits entre d'altres per Narcís Serra (2000-2005), Isidre Molas(que en va ser president en dos períodes, als anys 90 i entre 2005 i 2012) i Miquel Iceta (2012-2014)

Des dels seus inicis l'Arxiu Històric del Socialisme Català n'ha estat part integrant, un centre de documentació que aplega una àmplia col·lecció de material relacionat no només amb la història del socialisme al nostre país, sinó també amb la lluita per les llibertats i la democràcia durant els anys de la dictadura.

Volem retre homenatge a tots aquells homes i dones que han fet possible arribar fins aquí. Així doncs, recordem a Marta Mata, primera presidenta de la fundació i que desgraciadament ja no està amb nosaltres.

Amb tot, com que és una ocassió especial, hem demanat a tots aquells que han sigut presidents de la fundació al llarg dels anys, que fessin un escrit sobre el seu pas per la presidència de la Campalans, els quals podreu anar llegint a continuació.

 

PDF

Article d'Isidre Molas

 

PDF

Article de José Montilla

 

PDF

Article de Miquel Iceta

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS