El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

19/10/2006

Les fundacions dels partits, ponts entre el món de la reflexió i el de la política diària

El director de la Fundació Rafael Campalans, Albert Aixalà, va participar dimecres en un debat entre les fundacions dels partits polítics catalans, organitzat per la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. L’acte tenia per objectiu presentar als estudiants les diferents maneres que tenen cadascuna de les fundacions d’afrontar les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Prop d’un centenar d’estudiants van assistir a la taula rodona que va presentar Jordi Capo, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, i en què, a més del nostre director van intervenir Joaquim Colominas, cap d’Estudis de la Fundació Trias Fargas; Marc Rius, director de la Fundació Nous Horitzons; i Josep Vall, director de la Fundació Josep Irla.

Albert Aixalà, primer en intervenir, va presentar inicialment les línies de treball de la fundació, els àmbits de treball en què se centra i la feina del nostre dia a dia. Quant a les eleccions del 1 de novembre, Aixalà va apuntar que la Fundació ha participat en l’elaboració del programa electoral del PSC i, amb els ulls posats en els resultats, el nostre director va insistir en la necessitat que “el govern que en surti haurà d’estar dotat de la màxima estabilitat possible”. Aixalà també va aprofitar per parlar de les enquestes, tot recordant que “de la mateixa manera que es van equivocar el 1999 i el 2003, també ho poden fer ara”.

La resta de representants de les fundacions van fer també les seves valoracions entorn als resultats de les eleccions. Així, Joaquim Colominas considera que “el líder és un factor decisiu de molts votants”, i considera que “aquestes eleccions les guanyarà qui millor mobilitzi el seu propi electorat”. Marc Rius, per la seva banda, va apostar clarament per un “Govern d’esquerres” (lema de campanya d’ICV-EUiA), “que garanteixi la justícia social, un Estat del Benestar fort, lluny del sistema de xecs convergent, i un model de creixement sostenible”. Josep Vall, de la Fundació Josep Irla, va assegurar que “ERC encara les eleccions amb confiança, tot i que les enquestes diguin que baixa”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS