El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

24/10/2011

José V. Sevilla: “No es pot salvar la democràcia sense salvar la socialdemocràcia”

L'editorial RBA va presentar dijous passat el llibre El declive de la socialdemocracia, "un llibre d'economia política, que va fa un recorregut històric des de 1945 fins als nostres dies", va apuntar el periodista Joaquín Estefanía, responsable de moderar el col·loqui amb Enrique Barón i amb José V. Sevilla, autor d'un llibre que ofereix una reflexió aclaridora sobre el procés que ha conduït a l'actual crisi econòmica i al declivi de la socialdemocràcia: una anàlisi econòmica i política, que posa especial atenció a Europa i a Espanya.

José V. Sevilla, va aclarir que "l'objectiu principal del llibre era seguir el rastre de la socialdemocràcia des del final de la Segona Guerra Mundial fins als nostres dies, sobretot des dels anys setanta fins avui". Segons Sevilla, "la socialdemocràcia és una conseqüència directa de la Guerra Freda, i un cop s'acaba la Guerra Freda, cau també la socialdemocràcia". Doctor en Ciències Econòmiques, Sevilla creu que "l'economia necessita un contrapès fort de l'Estat, un reequilibri, per torna a un dels principis fonamentals de la socialdemocràcia: la redistribució". Per a Sevilla, "no et pot salvar la democràcia sense salvar la socialdemocràcia".

Per la seva banda, Enrique Barón va destacar que "es tracta d'un llibre d'estudi profund i passió innegable, d'algú que està compromès amb la causa". Per a Barón, els fonaments de la socialdemocràcia són la igualtat, la llibertat i la solidaritat, que passen, irremeiablement, per una dimensió pública forta i una adhesió total a la democràcia". Lligant-ho amb l'actualitat, Barón va celebrar l'existència del moviment dels indignats, "perquè hi ha molts valors que es comparteixen, i perquè són un element positiu i esperançador, útil per a la renovació de les ideologies d'esquerra".


 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS