El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

04/02/2008

Miquel Iceta: “El catalanisme no és excloent”

El llibre Catalanisme federalista, de Miquel Iceta, es va presentar el passat dilluns, 4 de febrer, a l’FNAC de l’Illa Diagonal, de Barcelona. Isidre Molas, president de la Fundació i encarregat de presentar l’acte, va qualificar Catalanisme federalista com a “llibre d’autor, de prosa clara i precisa, de contingut valent i sòlid que s’inscriu dins d’una àmplia tradició a Catalunya”. Molas va recordar que “hi ha una tradició llarga al nostre país de catalanisme federalista, que va de Serra i Moret a Joan Reventós, passant per Pallach i Rafael Campalans”, i va insistir en “entendre el catalanisme com un moviment transversal, plural, que no admet monopolis, un sentiment cívic que implica una afirmació de la identitat, no entès forçosament com a excloent”. Així, va remarcar que “el federalisme que reclama Iceta, i el PSC, és el de la convivència, posant coses en comú, però respectant les diferències”. En definitiva, va dir “el federalisme catalanista és una concepció social de la vida política”.

Miquel Iceta, autor del llibre i viceprimer secretari del PSC, va agrair que fos precisament Isidre Molas qui presentés el seu llibre, “algú que en sap tant, de federalisme i catalanisme”. Per Iceta, “el federalisme complementa a la perfecció el principi democràtic de la necessitat d’acord” i va “enlloc de demanar el “dret a decidir”, el que cal és directament decidir, i això ho podem fer el proper 9 de març.

Iceta va explicar que “aquest llibre sorgeix de la necessitat d’explicar que el PSC sí té projecte, cansat de sentir la cantarella de molts que ho neguen”. El viceprimer secretari del PSC va recordar que “el catalanisme no és excloent” i que, per tant “el que volem la majoria dels catalans és una Catalunya forta que no tingui por a la defensa, també, d’Espanya”.

Divendres, 8 de febrer, se’n va fer la presentació a la Fontana d’Or de Girona. L’acte va ser presentat per la consellera de Salut, Marina Geli

El Punt, 9 de febrer de 2008

Diari de Girona, 9 de febrer de 2008

El llibre va presentar-se també divendres, 15 de febrer a Malgrat de Mar, i el proper 25 de febrer Catalanisme federalista es presentarà a Sant Adrià del Besòs.

__________ En ple debat sobre el catalanisme i la direcció que ha de prendre, la Fundació Rafael Campalans publica Catalanisme federalista, un llibre en què Miquel Iceta, viceprimer secretari i portaveu del PSC, argumenta el perquè de l’eficàcia i la vigència del projecte del socialisme democràtic, catalanista i federalista per impulsar les reformes necessàries per avançar en la justícia social i per fer enfortir la plurinacionalitat d’Espanya.

Aquest quart número de frc Llibres és un recull d’articles i intervencions de Miquel Iceta, des de finals de l’any 2004 fins el setembre de 2007. Com diu el president Montilla en el pròleg, “aquest llibre respon a una consciència clara de quina és la nostra realitat, de les seves necessitats i les seves aspiracions. I, sobretot, respon a una idea clara de país. A un projecte per al present i per al futur de Catalunya que els socialistes catalans treballem per fer realitat, cadascú des del lloc que li correspon i que volem compartir amb la majoria de la societat catalana”.

PVP: 12 euros
Llibre disponible, entre d’altres llibreries, a: LAIE, La Casa del Llibre, La Central, Llibreria Catalònia, ABACUS, Llibreria Ona, Proa Espais.

Cliqueu aquí per accedir al sumari de Catalanisme federalista.

Cliqueu aquí per accedir a la notícia de la presentació del llibre al Palau de la Virreina de Barcelona.

Aparicions als mitjans:
Público, 25 de novembre de 2007
La nit al dia, 19 de desembre de 2007
El Periódico, 20 de desembre de 2007
La Vanguardia, 3 de gener de 2008

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS