El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

26/05/2017

Presentació de l'informe sobre l'estat de la Unió Europea 2017 "Relanzar Europa"

La Fundació Rafael Campalans va organitzar, conjuntament amb el CIDOB, la presentació a Barcelona del VI Informe sobre el estado de la Unión Europea 2017, document que elaboren cada any la Fundación Alternativas i la Friedrich Ebert Stiftung i que aquest any portava per títol “Rellançar Europa”.

La jornada va iniciar-se amb la benvinguda de Jordi Bacaria, director CIDOB i Esther Niubó, directora Fundació Rafael Campalans, que tot seguit van deixar pas a Maria Pallarés, coordinadora de programes Friedrich Ebert Stiftung, Pere Portabella, president de la Fundación Alternativas, Francisco Aldecoa, membre del Consell d’Afers Europeus de la Fundación Alternativas i coautor de l'informe i Diego López Garrido, director de l'informe, per a presentar-ne les principals conclusions.

Els ponents van destacar que el període comprès entre abril de 2016 i l’actualitat es podria qualificar, sense exagerar, com l’annus horribilis de la Unió Europea tenint en compte la victòria del Brèxit, el triomf de Donald Trump a EEUU i la gran crisi d’integració europea que estem vivint. En aquest sentit, Francisco Aldecoa va voler destacar com el Brèxit ha condicionat l’any polític a Europa, “actuant de federador intern” i va remarcar la necessitat de “convocar una convenció europea abans d’acabar la legislatura per avançar cap a la unió política.

Per la seva banda, Diego López Garrido va considerar com un dels reptes de la UE el de “donar una bona resposta, no en un sentit proteccionista sinó amb una regulació, a la globalització”. López Garrido també va voler posar de manifest la necessitat de no abandonar la lluita contra el canvi climàtic, alertant del perill que EEUU abandoni els acords de París i va reclamar que la UE edifiqui una dimensió social: “És el moment de rellançar, que no reinventar, Europa” va sentenciar.


Podeu descarregar-vos l'informe aquí.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS