El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

02/11/2010

Reunió del projecte "Diàleg Estratègic Mediterrani"

El passat divendres 29 d'octubre, va tenir lloc a Brussel·les una reunió de fundacions i entitats progressistes europees que participen del projecte de la Fundació Europea d'Estudis Progressistes (FEPS) sobre el Diàleg Estratègic Mediterrani. En aquesta ocasió, i a proposta de la Fundació Rafael Campalans, hi van assistir també representants marroquins de la USFP i de la Fundació Abderrahim Bouabid.

Aquesta reunió, que s'emmarca dins el projecte de cooperació de fundacions i experts progressistes en l'àmbit de la Mediterrània que va iniciar-se el mes de març de 2010 en una reunió a Barcelona, tenia com objectiu debatre principalment sobre la  revitalització de la percepció mediterrània, de l'estat de la qüestió de la UpM i del paper de les religions.

La trobada va ser presidida per Massimo D'Alema, exministre d'Afers Exteriors i expresident del Consell de Ministres italià, que va emfatitzar en la necessitat europea de mirar cap al sud, ja no només per motius de veïnatge, sinó també, i sobretot, per motius estratègics i de posicionament. Cal que Europa sigui partícip dels processos de negociació que s'estan donant lloc a les ribes del Mediterrani, erigint-se com el pont entre una falsa dicotomia orient/occident i generant el seu propi discurs sobre temes crucials de la regió, com són els afers religiosos o la gestió de les migracions.

Altres participants, com l'eurodiputat Raimon Obiols, enumeraven alguns dels nous reptes europeus vers el procés mediterrani entre els que destaca la necessitat de crear una formació política de progrés que faciliti un procés democràtic, impulsant alhora el procés de regionalització econòmica.

Després d'aquesta fructífera trobada, es va anunciar una propera reunió prevista a principis de 2011 (prèvia a la trobada del PSE), amb l'objectiu d'aprofundir en el debat i culminar els treballs iniciats, per tal de poder emetre un posicionament sobre com rellançar el procés euromediterrani.

 

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS