El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

14/11/2006

La Fundació, al Forum Scholars for European Social Democracy

La Fundació Rafael Campalans ha participat un any més a la reunió del Forum Scholars for European Social Democracy, un espai per al debat entre experts i acadèmics d’Europa, propers a la socialdemocràcia i amb funcions consultives i assessores als partits socialistes i socialdemòcrates d’arreu d’Europa.

Enguany la trobada es va celebrar els dies 9, 10 i 11 de novembre a Berlín, organitzada per la Fundació Friedrich Ebert a la seu de la seva fundació, sota el títol “L’educació i el futur de la socialdemocràcia”.

El seminari responia a la necessitat de pensar l’educació en una triple dimensió: per assolir una major cohesió social, per gestionar les societats multiculturals, i com a instrument per a viure en una societat del coneixement.

Gran part del debat es va centrar en el binomi equitat/eficiència. El gran repte de tots els sistemes educatius europeus, després d’analitzar els seus resultats a l’informe PISA, és assolir un equilibri òptim entre qualitat, equitat i eficiència. Un equilibri que s’ha de buscar amb una didàctica que potenciï els continguts i el coneixement, i no només les actituds i la capacitat d’aprenentatge.

Un equilibri que ha d’acompanyar una formació orientada no només capa a la formació cultural dels ciutadans sinó cap a la seva inserció laboral. En aquest sentit, es va recordar que l’educació no genera creixement econòmic, però que els creixement econòmic necessita un bon sistema educatiu.

Finalment, es va posar l’accent en la necessitat de començar més d’hora la formació dels nens, per donar més oportunitats d’aprenentatge, alhora que millorem tots els sistemes de formació al llarg de l vida per millorar la ocupabilitat dels ciutadans a totes les edats.

En la conferència, i representant la Fundació, hi van participar Albert Aixalà, Rocío Martínez-Sampere i Jorge Calero, catedràtic d’Economia Política i Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona, que va moderar la taula sobre “Educació i Justícia”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS