El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

01/09/2006

30è aniversari del Míting de la Llibertat

El Míting de la Llibertat, celebrat el 22 de juny de 1976 al Palau Blaugrana de Barcelona, va ser el primer míting socialista autoritzat després de la mort del dictador. Per recordar aquella jornada, la Fundació, juntament amb la Comissió Executiva del PSC, celebren el proper dia 14 de setembre, a les 19h, una trobada a la seu central del PSC (c. Nicaragua, 75) en què Isidre Molas, president de la Fundació, presentarà el llibre del míting, i Josep Maria Forn, el documental que ha dirigit.

A la trobada, en què intervindran Raimon Obiols i José Montilla, primer secretari del PSC, participaran ponents d’aquell primer gran acte de masses de la transició: Daniel Font, Juanjo Ferreiro, Dolors Torrent, Elias López i Anna Balletbò.

Es prega confirmeu l’assistència a [email protected], o bé al telèfon 93 495 54 14.


Material del Míting de la Llibertat

Sota el títol PSC El Míting de la Llibertat, el volum aplega una selecció de fotografies que transmet fidelment l’ambient excepcional que es va viure en aquella jornada històrica, que suposà l’inici del procés constituent cap el nou Partit Socialista de Catalunya. El text íntegre del manifest polític d’aquest fet s’hi troba reproduït. A més, hi ha la transcripció de part de les intervencions dels oradors que hi van participar, les salutacions enviades des d’altres partits polítics, i el missatge que el President de la Generalitat de Catalunya Josep Tarradellas hi va fer arribar des de l’exili.

Com a complement s’edità una pel•lícula de l’acte, dirigida per Josep M. Forn, que en versió DVD incloem en aquesta publicació. Poder accedir a aquest valuós document audiovisual permet al lector copsar de primera mà l’atmosfera extraordinària d’aquell moment de la nostra història més propera.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS