El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

29/04/2008

Premis Primer de Maig 2008

La Fundació Rafael Campalans i la Fundació Josep Comaposada vam celebrar, el passat 28 d’abril, l’acte de lliurament dels Premis Primer de Maig. L’acte, presentat per Toni Marín, presentador del programa matinal de Ràdio 4, va comptar amb les intervencions de:

Jordi Hereu, alcalde de Barcelona
Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya
José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya.

El premi Iniciativa Social “Joan Codina” es va atorgar a ARED, fundació per a la reinserció de dones. La seva presidenta, Mª Teresa Rodríguez, va voler compartir amb els presents “l’alegria pel reconeixement de la feina feta per tot l’equip humà d’ARED en l’aposta per la cohesió social i la justícia”. Rodríguez va assegurar que “si el temps retrocedís a l’any 1994 (any en què va néixer ARED al Centre Penitenciari de Wad Ras) tornaria a repetir l’experiència, tot i les dificultats que hi ha hagut per tirar endavant el projecte”. El jurat va voler premiar “la lluita per una societat més digna i més justa”, va apuntar Maravillas Rojo, nova secretària general d’Ocupació i encarregada de lliurar el guardó.

El premi Memòria Popular “Joan Reventós” el va rebre, de mans del director de la nostra Fundació, Albert Aixalà, la fotògrafa Colita, “un guardó de reconeixement a la seva àmplia tasca professional”, va apuntar Aixalà. Les imatges que ella ha retratat al llarg de la història són “imatges d’un temps (dels actes dels socialistes en el primers anys de democràcia, per exemple) que ens ha canviat a tots”. Colita va mostrar-se “emocionada per haver pensat en ella a l’hora d’atorgar el guardó” i va concloure que “per molt de temps continuarem treballant junts”

El premi Pensament “Ernest Lluch” el va rebre Emilio Gabaglio, exsecretari general de la Confederació Europea de Sindicats per la seva contribució a la unitat del sindicalisme europeu i a la cooperació internacional”, segons paraules de Frederic Monell, vicesecretari general de la UGT de Catalunya.

El premi especial al Compromís “Antonio García” es va atorgar a Ramon Porqueras, exsecretari general de la UGT de Catalunya i exmilitatnt de l’MSC, exiliat a França. Tot i no poder assistir a l’acte de lliurament dels Premis, el discurs enregistrat de Porqueras va ser dels més seguits pels assistents, per la força de les seves afirmacions i la apassionada defensa de les seves conviccions.

El premi especial a la Convivència “Xavier Soto” va anar a mans d’Eduardo Madina, diputat del PSE per Biscaia. Presentat per Manuela de Madre, vicepresidente del PSC, que va recordar que la de Madina és la “figura del socialista compromès, exemple de força i virtut”, Madina va mostrar-se “enormement honrat pel guardó, perquè darrera d’ell hi ha uns valors i uns principis que ell admira i defensa”.

Durant l’acte, que es va celebrar a la seu central de la UGT, també es va fer entrega de les insígnies de la UGT de Catalunya, una de les quals per a Nicolás Redondo, exsecretari general de la UGT, reconegut pel sindicat per “la seva entrega i sacrifici pel bon funcionament i coherència del sindicalisme”. Redondo, emocionat, va recordar que el seu camí l’ha construït a base d’utopies, perquè, al cap i a la fi, va afirmar, “una utopia no deixa de ser una veritat prematura”.

Les intervencions finals van anar a càrrec de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i José Montilla, president de la Generalitat, que van coincidir a assenyalar la idoneïtat en la tria de premiats. Durant el seu discurs de cloenda, el President va apostar per fer front al període de desacceleració econòmica amb un “canvi de model productiu”, que dirigeixi l’economia catalana “cap a sectors que aportin més valor afegit i, sobretot, apostin pel creixement de la productivitat” i on els sindicats, forts i responsables, faran de motor d’aquest viratge. Segons Montilla, “és hora de reaccionar, d’innovar, d’estimular la capacitat emprenedora, d’afrontar les reformes de fons del sistema productiu català”.

Recull d’imatges

Aparicions als mitjans

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS