El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

01/04/2023

Acte d'entrega del Premi als Valors Europeus del PSC a Josep Borrell

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que "és un dia important per al PSC. Fem lliurament del Premi als Valors Europeus per subratllar la importància decisiva i creixent d'Europa, que genera prosperitat i estat del benestar als ciutadans i ciutadanes. Una Europa avui en guerra i que s'està integrant en dos àmbits molt importants, la defensa i la seguretat. Una Europa que està trencant tabús. I un dels protagonistes destacats de tot això és nascut a La Pobla de Segur i és militant del PSC, Josep Borrell".

A l'acte d'entrega del Premi als Valors Europeus del PSC a Josep Borrell, que s'ha celebrat aquest migdia al Casal Socialista Joan Reventós, Salvador Illa ha assegurat que "amb aquest premi et volem dir que ens sentim orgullosos com a socialistes i catalans de la teva trajectòria. Ets un exemple del que es pot aconseguir amb feina, esforç i força de voluntat. Has tingut moltes responsabilitats, i sempre has mantingut les teves conviccions democràtiques i el teu compromís socialdemòcrata. En moments molt durs a Catalunya, has estat on havies d'estar, defensant els valors democràtics".

"Sempre estàs disposat a ajudar el PSC. Has posat el valor individual al servei d'un projecte polític. Tot això t'ho volem agrair amb aquest premi. Volem fer una crida a la Catalunya inclusiva on tothom es pot sentir català, espanyol i europeu. Volem fer una crida a la Catalunya que uneix. Catalunya necessita gent com Josep Borrell, el català amb més influència al món", ha afegit.

En recollir el premi, Josep Borrell ha agraït "com de reconegut m'he sentit sempre al PSC. Són 40 anys de militància i 40 anys d'Història. Gràcies pel suport que m'heu donat en moments difícils. El PSC és qui ha fet possible que la societat catalana no es trenqui a trossos. És el partit de la política útil, el partit que ha estat capaç de pactar amb els uns i amb els altres sent fidel als seus valors". Referint-se als valors europeus, Josep Borrell ha afirmat que "la guerra d'Ucraïna ha marcat i marcarà aquest segle, i ha servit per recordar els valors fundacionals d'Europa. Europa ha de contribuir a la pau i a la seguretat, al desenvolupament del dret internacional i a la lluita contra la pobresa, que no és poca cosa".

Per la seva banda, la Secretària de Política Europea i Internacional del PSC, Laura Ballarín, ha indicat que "avui celebrem la primera edició d'aquest premi, que vol visualitzar el nostre compromís amb la construcció europea i el progressisme internacional". "Creiem que la trajectòria del nostre company Josep Borrell avala amb escreix els objectius aquesta iniciativa. Volem destacar el seu compromís amb la defensa dels drets humans i el dret internacional. El podem resumir en tres adjectius: inconformista, federalista i europeista", ha conclòs.

Llegeix la nota completa a la web de socialistes.cat

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS