El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

29/10/2012

Programa electoral del PSC. L’alternativa sensata

El Consell Nacional va aprovar el passat 28 d'octubre el programa electoral del PSC per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Sota el lema "L'alternativa sensata", el programa es divideix en 7 eixos bàsics:

Volem decidir. El PSC és conscient que trenta anys després cal un nou acord, i aquest acord passa per una reforma constitucional per fer realitat la Catalunya plena en una Espanya federal. Defensem que la reforma de la Constitució s'ha de desenvolupar sota el sistema de les quatre R: reconeixement, regles, recursos i representació. El PSC es compromet a promoure les reformes necessàries per tal que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya puguin exercir el seu dret a decidir a través d'un referèndum acordat en el marc de la legalitat. 

Reactivació econòmica: creixement i ocupació. Eix prioritari. Creixement sostenible i reactivació econòmica que han de permetre generar ocupació. S'inclouen mesures a nivell europeu (un calendari creïble i sostenible de reducció del dèficit; impost sobre les transaccions financeres), a nivell espanyol (reforma financera, fiscal -que reforci el finançament dels serveis públics essencials-, reforma en els mercats de béns i serveis i del model energètic), i a nivell català: impuls d'un Acord Estratègic per a la reactivació econòmica i l'ocupació, un pla de xoc contra l'atur juvenil, reforçar la nostra base industrial, refermar el compromís amb les polítiques de recerca i innovació, una aposta sincera per l'emprenedoria, la creativitat i les pimes, entre d'altres.   


Una fiscalitat més justa.
  Programa econòmic de sentit comú, justícia i equitat, amb propostes com una nova tributació sobre les grans fortunes en tres àrees: successions, patrimoni i IRPF. Que contribueixin més els que més tenen, desplegar nous impostos en relació a realitats socials i econòmiques que suposen càrregues per a l'administració, lluita més efectiva contra el frau, i grans acords sectorials per a un nou model de finançament.  

Pacte social per la cohesió.
Objectius primordials: reconstruir el servei públic de salut; adaptar la llei de la dependència a l'actual context; cuidar més que mai les famílies; garantir que les persones o les famílies que es trobin en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d'una vida digna; impedir que l'increment de persones en dificultats econòmiques condueixi a un increment de l'exclusió social; reforçar les polítiques d'igualtat per evitar que les dones siguin les més perjudicades; ajudar i col·laborar amb els joves per tal de donar-los les oportunitats que la crisi els treu; i fer del tercer sector un instrument professionalitzat de suport de l'administració en totes les polítiques socials.  

Coneixement i cultura, la millor inversió.
Buscar un acord entre tots els agents per tal de garantir la sostenibilitat i el desenvolupament del sistema cultural català. Reforçar els equipaments, xarxes i serveis de cultura de proximitat. En educació, recuperar el nivell de qualitat, modernitzant el nostre sistema educatiu. Això passa per no baixar ni un exercici més el pressupost destinat a l'educació; garantir beques i ajuts per a llars d'infants per a que cap família es quedi sense plaça. Volem un sistema universitari de màxim nivell, amb nou model de preus, beques i crèdits. Política lingüística: consolidar el sistema d'immersió, que garanteix un sol model de societat amb igual accés al coneixement.    

Sostenibilitat: obligacions, oportunitats econòmiques i de generació de llocs de treball.
Fer de la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic una prioritat de govern un dels nous grans motors econòmics del país i generadors de treball; tornar a fer de les polítiques de transport col·lectiu una política social i de cohesió territorial i de protecció mediambiental; impedir la privatització dels recursos naturals i assegurar els equilibris del medi natural i el seu aprofitament econòmic; reprendre progressivament la inversió en infraestructures, començant per les que Catalunya requereix més per a la seva competitivitat; i fer de les polítiques d'habitatge una de les garanties de la cohesió social en temps de crisi.    

Qualitat democràtica.
Pels socialistes, millorar la democràcia passa avui per assolir quatre objectius concrets: disposar d'una llei electoral que faci efectiva la proximitat dels electors amb els seus electes i s'acosti a l'ideal d'"un home, un vot"; erradicar la corrupció de gran o de petita escala, amb normes estrictes per als electes i els alts càrrecs; reformar les administracions públiques, i involucrar el teixit social més actiu i el conjunt de la ciutadania en les decisions més rellevants que ha de prendre el país.    

Adjuntem programa en pdf.

 

PDF

Programa electoral del PSC

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS