El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

15/05/2008

La Unió Europea el 2009: nova etapa, nou Tractat, noves propostes

La Fundació Rafael Campalans va participar en la celebració del Dia d’Europa 2008 que el Grup Socialista al Parlament Europeu va organitzar el passat 14 de maig a la Sala de Cambra del Palau de la Música Catalana. Albert Aixalà, director de la Fundació, va aprofitar l’acte per presentar una nova publicació de la Fundació, el Versió Original, que en el seu primer número duu per títol “La Unió Europea el 2009: nova etapa, nou Tractat, noves propostes”.

Aixalà va mostrar-se satisfet de la qualitat de la feina feta amb la contribució dels socialistes catalans al Manifest del PSE. Així, va apuntar que “no és una contribució feta en el marc del debat catalano-català, sinó que està feta amb l’ambició d’anar molt més enllà, d’influir més enllà de les nostres fronteres, d’influir en el marc del Partit dels Socialistes Europeus”. El director de la Fundació va apuntar, en la seva intervenció, les principals idees-força del Manifest: l’aposta pel federalisme europeu; la incorporació d’una idea de pertinença progressista enfront a les “identitats-resistència” de què parla Manuel Castells; l’Europa Social com l’objectiu a assolir; i la democratització de la Unió Europea, apuntant a la necessitat d’impulsar un únic cap de llista del Partit Socialista Europeu. En aquest sentit, Aixalà va reconèixer “la dificultat, en la correlació de forces actual, aconseguir ser de nou la primera força política del Parlament”, però “caldrà treballar per aconseguir que els ciutadans europeus percebin una alternativa política clara”.

Maria Badia, diputada al Parlament Europeu i secretària de Política Europea i Internacional del PSC, va insistir en la “voluntat dels socialistes europeus de construir una Europa federalitzant que doni resposta als nostres reptes i inquietuds”. Badia va destacar que “13 països han ratificat ja el Tractat de Lisboa” i que “tot i que no hem d’oblidar d’on venim (fracàs de la proposta de Constitució Europea), hem de seguir en el camí d’esperança en el que som ara mateix, aprofundint en el procés de reflexió en el que estem ara mateix sobre el futur de la Unió Europea”.

Enrique Barón, diputat al Parlament Europeu i president de la Delegació Espanyola al GPSE, va recordar que “estem fent una obra important: la construcció d’una democràcia supranacional, que dóna respostes positives al fenomen de la globalització”. Barón va recordar que “el Tractat de Lisboa recull els nostres principis, els nostres valors, els nostres objectius” i va elogiar-lo per ser “la primera vegada que definim clarament qui som i cap on volem anar”. El president de la Felegació Espanyola al GPSE va fer un repàs dels aspectes fonamentals del Tractat de Lisboa, tant dels principis i valors com del repartiment de competències, del procés d’implementació i del projecte de nova configuració de l’Executiu.

Cliqueu aquí per accedir al Versió Original 1, on trobareu, a l’annex, la contribució del socialisme català al Manifest del Partit Socialista Europeu.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS