El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

16/01/2012

Pensem Europa. Presidència polonesa en moments de crisi

La Fundació Catalunya Europa, en col·laboració amb la Fundació Rafael Campalans, va celebrar el passat 16 de gener un debat sobre la Presidència polonesa del darrer semestre de 2011, que va ser moderat per l'ex-assessora executiva del Gabinet del Secretari d'Estat per la Unió Europea, Saray Espejo, i en el qual van intervenir el Portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, i el Professor de Relacions Internacionals i Investigador post-doctoral a la UAB, Michal Natorski.

La sessió va començar amb la intervenció de la cònsol general de Polònia a Barcelona, Marzenna Adamczyk, que va comentar les fites de la presidència del seu país, malgrat el difícil context de crisi en què Polònia va assumir el mandat. Entre aquestes fites, Adamczyk va destacar l'aprovació d'un instrument per la promoció de la democràcia a la regió mediterrània: l'European Endowment for Democracy.

Per la seva banda, Amadeu Altafaj, durant la seva intervenció, va exposar el que va anomenar 5 fronts anticrisi en el quals s'havia treballat: en solucionar les fragilitats del sector bancari europeu; en la consolidació pressupostària, en un context de creixement de la fractura social; en donar una resposta estructural per augmentar el potencial de creixement econòmic i la creació de llocs de treball a la Unió Europea; en reforçar el fons de rescat, buscant la solidaritat europea i en l'enfortiment del govern europeu.

En la rèplica, Altafaj va comentar que calia una combinació entre l'austeritat i el creixement, però va emfatitzar que la reactivació econòmica no era sinònim de reactivació fiscal, i va destacar que la resposta europea havia de basar-se en el mètode comunitari. També va manifestar el suport de la Comissió Europea a l'aplicació d'una taxa sobre els transaccions financeres, preferiblement a 27, i va explicar el mecanisme de control pressupostari ex ante inaugurat l'any passat amb el "semestre europeu".

Més informació de l'acte aquí.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS