El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

03/07/2019

Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya

Els dies 3, 4 i 5 de juliol, la Fundació Rafael Campalans va assistir a les jornades de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya. En aquesta XV edició de la UPEC, sota el lema de "El futur és un país estrany", es varen tractar diverses temàtiques: D'una banda, es va debatre sobre les identitats en relació amb la classe social o amb el propi cos. Altrament, es parlà sobre el sistema judicial, les propostes federals , independentistes o confederals , el moviment LGTBIQ+, sobre el judici del Tribunal Suprem als líders independentistes o el cicle electoral. A més, es va homenatjar a l'historiador Josep  Fontana.

El plat fort de les jornades va ser l'últim dia, divendres, quan es va fer el tradicional debat entre partits d'esquerres, on van assistir-hi Gabriel Rufián d'ERC, Maria Sirvent de la CUP, Jessica Albiach d'En Comú Podem, i el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta.

El primer secretari del PSC digué que "hi ha riscos de fractura a Catalunya. Alguns han volgut anar massa ràpid i alguns pensant que interpretaven el país sencer interpretaven només una part. Hem de defensar Catalunya com un sol poble", i que "cal assegurar el respecte a les idees i a les persones, i garantir la convivència. El nostre poble és divers. En una societat democràtica les garanties són lleis i institucions, que incorporen els mecanismes per canviar-les". Davant els resultats de les eleccions, Iceta digué que "volem un govern a la portuguesa o a la danesa. Les eleccions van donar un mandat de presidència pels socialistes i el millor que podem fer és un acord polític amb un acord programàtic, parlamentari, una presència de govern de cooperació i un seguiment permanent". Pel que fa a l'atzucac català i al judici, Iceta va aclarir que  "defensem un diàleg dins la legalitat. Fins que no siguem capaços de superar les conseqüències de la sentència, no el podrem tenir perquè no es donen les condicions. No hem d'enganyar ningú". Finalment, el primer secretari va tancar la seva intervenció fent referència al lema de la UPEC d'aquest any, ja que si el futur és un país estrany, per en Miquel "el futur serà el país que construïm. La gent d'esquerres ens definim pel fet de no resignar-nos i per voler construir un futur millor". 

Per a veure totes les sessions en format vídeo, podeu fer-ho clickant aquí.

 

PDF

Butlletí UPEC

 

PDF

Programa

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS