El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

06/06/2006

Montserrat Tura: ’Cal que la societat arreli més els valors del respecte i de la no violència’

El passat divendres, 2 de juny, l’Espai de Professionals va celebrar una nova trobada, aquest cop amb la consellera d’Interior de la Generalitat, Montserrat Tura. Durant el dinar, la consellera va descriure quines són les principals tasques del seu departament, tot fent una reflexió entorn al significat que té avui en dia el concepte de seguretat.

Montserrat Tura va centrar la seva intervenció a explicar que “la feina d’Interior va més enllà de la policia”, tot i admetre que “en un sistema de garanties com el nostre calen molts efectius policials per assolir un bon funcionament”. L’element indispensable, però, per a obtenir més seguretat és una major prosperitat de la ciutadania: “a més prosperitat, més seguretat; i viceversa”, va assegurar Tura. Només així es poden garantir els drets i les llibertat de la ciutadania, de les quals el departament d’Interior n’és un dels principals garants.

Després d’enumerar les principals funcions del seu departament, la consellera va aturar-se a exposar allò que, per a ella, és un dels principals perills de la societat actual: no han arrelat prou els valors del respecte, de la tolerància, de la no violència. Per a Tura és indispensable fer el pas “de la coexistència a la convivència”, cosa que vol dir respectar sobretot a les persones, però també el mobiliari urbà. Durant el torn de preguntes, de fet, va aprofitar per estendre’s en la seva argumentació sobre aquest punt a partir d’exemples concrets. Tura considera que fets com els del 17 de maig passat a Canaletes demostren que “hi ha ciutadans que no saben posar fre a l’eufòria”, i que “vinculen la diversió amb el gamberrisme”. Hi ha, encara, molta feina a fer en aquest sentit.

També durant el torn de preguntes, la consellera va tractar temes tan diversos com el de la immigració, del qual considera que “hi ha una falsa igualtat d’oportunitats, fet que demostra que som encara una societat endarrerida en aquest sentit”; la prostitució, que “s’hauria de poder regular d’alguna manera”; els robatoris a cases les darreres setmanes, pels quals “ja s’han posat mitjans, tot i una exageració en la percepció ciutadana”; o el terrorisme internacional, “greu problema que la societat occidental ha menystingut i ara en paga les conseqüències”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS