El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

11/04/2011

Presentació de "Las lágrimas del Príncipe", de Gabriel Colomé

Després d'"El Príncipe meditático" i d'"El Príncipe en campaña", la Fundació Rafael Campalans acaba d'editar "Las lágrimas del Príncipe", de Gabriel Colomé, que segueix les pautes dels dos anteriors, però amb una mirada diferent.

Albert Aixalà, director de la Fundació Rafael Campalans, va presentar l'acte, que es va celebrar al Palau de la Virreina, tot recomenant la lectura del que, segons ell, és "un llibre de píndoles", en què "ja el títol és del tot suggerent". Aixalà va apuntar que "les llàgrimes del Príncep són sempre colpidores", i demostren que "els líders també ploren, ja sigui perquè se senten aclaparats per la responsabilitat, perquè són incapaços d'assolir els objectius fixats, perquè es troben davant les seves contradiccions". Si has vist el Príncep plorar, va concloure Aixalà, el que no has de fer és explicar-ho".

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, també va elogiar la publicació del que considera "un interessant assaig de politologia", en què "pots trobar doctrina i tesi a cada capítol". Iceta va desgranar les diferents parts de la publicació; "una primera, més de tipus teòric", i un segon apartat, de tipus pràctic, on s'hi poden trobar reflexions que van des de la comunicació política, a la defensa del valor de la democràcia, a la reivindicació del federalisme com a opció real d'organització de l'Estat.

Iceta va fer referència a algunes de les idees força del llibre, d'entre les quals, "els 100 primers dies fixen la imatge d'un govern". L'autor del llibre, Gabriel Colomé, va insistir en aquesta idea, remarcant que "l'actual govern de CiU és i seguirà sent, a imatge de tothom, el govern de les retallades, per molt que s'esforcin a desmentir-ho". "Tothom té una imatge dels primers dies del Govern Zapatero, oi?", va apuntar Colomé. El professor de Ciència Política, a més, va insistir en la "importància d'una bona gestió de la comunicació en política", tot fent referència a una cita de David Hume que recull el llibre:"La minoría sólo es capaç de controlar a la mayoría a través de la opinión".

Cliqueu aquí per a més informació sobre el llibre.

Cliqueu aquí per accedir a una entrevista a Gabriel Colomé, a COM Ràdio (03/05/2011)

Fotografies: Jordi Play

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS