El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

11/01/2013

Miquel Iceta: “Hem de reconstruir el PSC de baix a dalt, de cap a peus: projecte, organització i relació amb la societat”

El Centre d'Estudis i Debats de l'Esquerra Socialista de Catalunya (CEDESC) va organitzar el passat dijous, 10 de gener la conferència-debat "Reconstrucció socialista", a càrrec de Miquel Iceta, diputat al Parlament de Catalunya i president de la Fundació Rafael Campalans.

Iceta no va amagar la seva "profunda preocupació sobre la situació del partit", tot i assegurar que "hi ha camins i instruments per a la represa, per a la reconstrucció del nostre projecte polític". Un projecte polític que, va insistir el president de la Fundació, "és el que més ha contribuït a la llibertat i al progrés del nostre poble", però que "ha comès errors, i cal reconèixer-los i, sobretot, rectificar-los".

Els mals resultats del PSC el 25 de novembre, els pitjors de la nostra història, són "el darrer símptoma de problemes que patim i que venen de molt lluny (...), des de 2003, any en què comencem a retrocedir electoralment". Per a Iceta, és necessari "reconstruir el PSC de dalt a baix, de cap a peus: projecte, organització i relació amb la societat", tot alertant que "si el PSC deixa de ser útil per a molta gent, desapareixerà o caurà en la irrellevància".

"Catalunya necessita una força d'esquerres amb vocació majoritària", va remarcar Miquel Iceta, "i avui el PSC no és vist així per molta gent". La solució, segons ell, passa per "liderar l'oposició d'esquerres per poder ser alternativa. Qualsevol altra posició, després del pacte CiU-ERC, seria suïcida". En aquest sentit, es va mostrar partidari d'anar de la mà "d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i d'altres que puguin compartir una estratègia per articular un bloc sociopolític catalanista, federalista i d'esquerres, arrelat entre els treballadors i els sectors populars".

En la part final de la conferència Iceta es va referir a la consulta, tot recordant que "ha de ser legal i acordada, amb la negociació entre els governs", una consulta "seriosa, sense fer trampes que prefigurin el resultat". Un cop acordada la consulta, va insistir Iceta, la postura dels socialistes catalans seria la d' "una reforma federal de la Constitució espanyola"; "volem exercir la nostra sobirania per pactar de nou, no per trencar".


(Foto: El Punt Avui)

 

PDF

Text de la conferència

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS