El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

22/07/2022

Presentació del llibre "El temps esquerp", de Raimon Obiols

Raimon Obiols, exprimer secretari del PSC i patró de la nostra Fundació, ha publicat aquest 2022 "El temps esquerp. Dotze apunts contra la decepció política", un llibre que evoca les crisis del present, al món, i al nostre país, i l'obra d'escriptors i companys de viatge que han estat fonamentals en la seva trajectòria.

El passat divendres, 22 de juliol, la fundació Campalans va col·laborar en l'organització de l'acte de presentació que va organitzar el PSC.

Podeu tornar a veure l'acte al canal de Youtube del PSC, fent clic AQUÍ.

L'acte va ser moderat per la periodista Milagros Pérez Oliva, que presentà el llibre i als ponents. Segons Pérez Oliva, "el llibre dóna la oportunitat de veure quines lectures se'n poden fer d'una reflexió que, si té alguna cosa, és que és fructífera. És una reflexió nutritiva, de les que necessitem tant en els nostres temps".

Per la seva part, el primer secretari del PSC  i president del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, qualificà el llibre dient que  "el llibre de Raimon Obiols és una defensa de la política. No de la política de la genialitat o de persones excel·lents, sinó de la política feta des de la decència de la gent corrent". A més, digué que "és una defensa del principi de la realitat. De la realitat complexa, contrària a les aproximacions binàries de blanc o negre. Partidari de contemplar la realitat amb complexitats i de tocar de peus a terra". En aquesta línia, continuà: "el llibre és una defensa al coratge necessari per a buscar la concòrdia. Parla de prudència i audàcia, en aquest ordre, i també de coratge per a arribar a acords".

A l'acte també va participar Miquel Iceta, president del PSC i ministre de Cultura i Esport del Govern d'Espanya, segons el qual "aquest llibre és una reivindicació de la política, però també de la raó i la cultura. De la cultura contra la decepció política. La decepció política és la victòria d'aquells als que la política fa nosa. Per això ens volen decebuts i desmobilitzats". Sobre el llibre, Iceta també comentà que "és un esforç intel·lectual per relligar cultura, política i valors amb una coherència difícil de trobar en altres polítics. Hi ha una esperança en la política i en la gent que requereix un esforç de reflexió i d'acció, de pensament i d'activisme". Iceta també comentà com "en Raimon en el seu llibre proposa uns principis: llibertat humana, igual dignitat de les persones, respecte de la veritat, rebuig de la injustícia i la dominació, cura dels equilibris i dels paisatges del planeta, conreu del llegat dels que ens han precedit", i com "aquest llibre proporciona claus imprescindibles per entendre què està passant".

Raimon Obiols, autor del llibre, explicà els punts principals dels capítols del llibre, el qual qualificà dient que  "és un llibre que, amb els seus encerts i defectes, políticament ens pot ser útil en aquesta època tan difícil que estem vivint". Segons Obiols "l'aposta pel diàleg i per la tranquil·litat i el mestissatge polític i ideològic s'ha de fer', i que "l'important és tenir compromís, és fer accions, fer política a tots els nivells. Fer política no és sols afiliar-se a un partit i assistir a les reunions, és participar en la mesura de les possibilitats", perquè "sinó com deia Machado la política te la fan els altres".

Podeu descarregar-vos el llibre al PDF adjunt a continuació.

 

PDF

Targetó de l'acte

 

PDF

El temps esquerp
Actividad subvencionada por el Ministerio de Cultura y Deporte

Logotipo del Ministerio de Cultura y Deporte

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS