El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/06/2021

Inauguració de la UPEC 2021

El passat 30 de juny, la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) va inaugurar les seves jornades amb la presència de Jaume Collboni, Camil Ros, Javier Pacheco, i Jordi Serrano.

Podeu veure la sessió completa fent click aquí.

Javier Pacheco, Secretari general de Comissions Obreres (CCOO), va fer un anàlisi de la situació actual enfocant-ho amb una mirada cap el futur, dient que "amb la sortida de l'actual crisi vivim alguns corrents favorables que hauríem d'intentar consolidar des de l'esquerra.", i que estem veient com "es trenquen alguns paradigmes que juguen a favor per poder consolidar algunes de les inèrcies que veníem reivindicant des de les esquerres des de fa molt de temps".

Per la seva part, Jaume Collboni, Primer Tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, digué que "el paper dels serveis públics, de la resposta comunitària i com s'articula això a través de polítiques públiques ha sigut cabdal" i que "hem de celebrar la tornada de la política en forma d'uns indults que suposen una aposta decidida del govern d'Espanya de superar la judicialització. És una gran oportunitat de que superem el conflicte polític a Catalunya per la via del diàleg, la negociació i l'acord". Per últim, Collboni defensà la importància de debatre sobre "quines son les conseqüències de l'impacte de les grans plataformes, de l'impacte de la digitalització sobre les nostres vides, el model de relacions laborals, les nostres ciutats i el model social. És un gran debat que té l'esquerra al davant, i que hem de posar ja a l'agenda política".

Camil Ros, Secretari general de la UGT, començà fent un recordatori de que tot i la recent millora dels indicadors i estadístiques de la pandèmia, " cal ser conscients que la crisi sanitària no s'ha acabat, que el procés de vacunació està donant bons resultats però hi ha altres elements que preocupen". A més, digué que "no se'ns quedi la pandèmia de la precarietat, l'explotació laboral i l'atur. Aquest és el gran repte que tenim en aquest moment com a societat". Davant això, Ros defensà que "calen unes regles del joc d'una sortida digna a la crisi econòmica".

Per acabar, Jordi Serrano, Rector de la UPEC, donà les gràcies a totes les administracions i organitzacions col·laboradores, figures, partits i personalitats que fan possible aquestes jornades. A més, també parlà dels indults als polítics independentistes, dient que "son motius d'esperança". Per acabar, digué que "esperem que aquestes jornades ajudin a tornar una mica a la normalitat i a gaudir del debat ideològic, de la denúncia de les injustícies i de la cultura".

 

PDF

Programa UPEC

 

PDF

Manifest

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS