El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

02/02/2017

La Fundació Rafael Campalans lamenta la mort de Josep Verde i Aldea

Avui, 2 de febrer, ha mort als 88 anys el company Josep Verde i Aldea, referent socialista, secretari general del PSC-Reagrupament en el moment de la Unitat Socialista i, per tant, un dels fundadors del PSC.

Llicenciat en Dret a la UB, fou un dels fundadors del Grup Cristià de Defensa i Promoció dels Drets Humans i membre actiu de Justícia i Pau. Va ser el 1974 quan es va integrar al Reagrupament Socialista i Democràtic de Catalunya, transformat després en el PSC-Reagrupament, del qual va ser secretari general després de la mort de Josep Pallach. Amb ell s'impulsa la confluència del PSC-R amb el PSC-Congrés i la Federació Socialista Catalana del PSOE, en el procés d'unitat socialista que va culminar amb la fundació del PSC l'any 1978.  

Redactor de l'Estatut del 79, Josep Verde i Aldea, va ser secretari de relacions polítiques de la Comissió Executiva i del Consell Nacional del PSC. El 1978 va ser elegit diputat al Congrés per Barcelona de 1979 i 1982, on va ocupar una de les vicepresidències del Congrés. La seva vocació europeista el van portar a ser membre del Consell d'Europa del 1979 al 1986. Aquell any va ser escollit diputat al Parlament Europeu, del qual va ser vicepresident del 1992 al 1999. L'any 2011 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La Fundació Rafael Campalans agraeix el llegat polític i personal que ens deixa Verde i Aldea i recorda amb especial il·lusió la feina que vam fer plegats durant uns mesos tot preparant el llibre PSC (Reagrupament). L'opció socialdemòcrata catalana (1974-1978), que vam presentar el març de 2011 amb José Montilla, Isidre Molas, Joan Majó i Marcel Gabarró.

Sempre en el nostre record. 

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS