El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

29/02/2016

Federal, un documental per impulsar el federalisme

Per fer avançar el federalisme en el debat públic, l'associació Federalistes d'Esquerres ha engegat un projecte de documental que dirigirà Albert Solé, l'autor de "Bucarest, la memòria perduda", Goya al millor documental el 2009. La idea és que FEDERAL sigui una pel·lícula documental de qualitat que pugui ser exhibida internacionalment i que contribueixi a explicar el federalisme a Espanya i a Europa. Que abordi la necessitat d'avançar cap a formes d'organització que permetin afrontar els grans reptes del segle XXI, com la desigualtat o les migracions, però també que doni resposta a societats diverses i multiculturals com la nostra.

Per finançar-la, s'ha obert una campanya de crowdfunding que ja ha superat els 26.000 € i que està disponible a www.federal-film.es.
El projecte vol analitzar aquesta qüestió de la mà de líders, intel·lectuals i polítics com Emma Bonino, Stéphane Dion, Daniel Cohn-Bendit o Eugenio Scalfari, i d'experts que ajudin a il·luminar el camí que haurien de recórrer Espanya i Europa per avançar pel camí del federalisme. El documental intentarà explicar la idea federal des de dins, a partir de l'experiència de ciutadans anònims: què sabem, d'on prové, quines són les seves possibilitats, i també les seves dificultats, en un món cada cop més globalitzat. I una mirada a experiències i tradicions federals, els èxits, modalitats i reptes del model.

Veureu que podeu fer aportacions modestes o aportacions de quantitats més grans, en funció de les possibilitats de cadascú. Des de Federalistes d'Esquerres asseguren que "només si tots hi contribuïm i aconseguim que les nostres amistats i contactes hi contribueixin, podrem fer del projecte una realitat d'alta qualitat i gran impacte. Contribuïr a aquest important projecte és un deure cívic".

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS