El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

01/06/2022

Millorar el debat públic és enfortir la qualitat de la democràcia

El passat dimecres, 1 de juny, el president de la Fundació Rafael Campalans, José Montilla, va assistir com a representant de la fundació a l'acte que es va organitzar al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on sis fundacions de l'esquerra progressista firmaren un manifest per a "millorar el debat públic".

En l'acte hi van participar les fundacions Catalunya Europa, Josep Irla, Nous Horitzons, Sentit Comú, Cipriano García i la Rafael Campalans, amb l'objectiu d'enfortir i millorar la qualitat democràtica a través del debat, l'intercanvi d'idees i la defensa de la veracitat, així com el rebuig a l'insult, el llenguatge enfrontador i la mentida.

Per la seva part, José Montilla defensà, citant a Josep Pallach, que "política és pedagogia. I res més lluny de la pedagogia que les accions que debiliten la democràcia i les seves institucions. Millorar el debat públic és enfortir la qualitat de la democràcia". A més, afegí que "la democràcia sempre ha tingut adversaris, i hi ha moltes formes d'erosionar-la, com amb la corrupció, quan es vulneren drets o quan es menteix de manera reiterada". En aquesta línia, continuà tot dient que "quan s’utilitza l’insult, quan s’oblida el diàleg, la negociació i el pacte, la democràcia hi surt perdent". No obstant, i tot i que "pot semblar una prèdica al desert", "diferents sectors de l’esquerra coincidim en la voluntat de defensar i millorar la democràcia. Compartim un objectiu que hauria de ser encara més global, perquè si no es fa la democràcia es pot anar degradant".

 

PDF

Manifest

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS