El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

01/04/2008

Relato electoral de España (1977-2007)

Tot just un mes abans del 9 de març es presentava a La Central del Raval el llibre del periodista Carles Castro, ’Relato electoral de España (1977-2007). Las claves de la alternancia en el poder durante tres décadas de monarquía parlamentaria’. El llibre, editat per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) analitza dades, contempla tendències i dibuixa quin és el comportament electoral dels espanyols i quines les diferents estratègies utilitzades per la classe política. ’Las elecciones generales en España no pueden contemplarse como una sucesión de episodios aislados -explica-. El desenlace de cada una de ellas tiene bastante que ver con lo ocurrido en las anteriores y sólo se comprende a través de una visión retrospectiva y de conjunto. Sin olvidar lo que ha sido cada legislatura’.

Les enquestes polítiques i d’opinió són la matèria primera sobre la que ha treballat Castro per analitzar el que hi ha darrera de cada contesa i, al final, en defineix els resultats. El llibre, va dir l’autor a la presentació, ’permet detectar que de 1977 a 2007 s’han anat seguint pautes històriques’, ’les actituds i comportaments de líders i partits polítics davant la realitat acaben per mobilitzar els indecisos, que són els que acostumen a decantar els resultats’.

El llibre s’estructura, seguint un ordre cronològic, en quatre grans blocs:

1.La introducció. El espejismo de 1989 (O cómo convertir una derrota en victoria).
2.Del franquismo a la socialdemocracia
3.El crepúsculo del socialismo
4.El regreso de la derecha al poder
5.Epílogo. Socialismo es “libertad, igualdad y comunidad”

Un llibre imprescindible per conèixer les circumstàncies i entendre les estratègies polítiques que han marcat els processos electorals a Espanya des del restabliment de la democràcia fins a l’actualitat

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS